неділю, 30 жовтня 2016 р.

Локальна мережа, використання мережевих папок

Інформація для учнів 5-х класів
Комп'ютерна мережа  - це сукупність комп'ютерів та інших пристроїв, що з'єднані між собою для обміну даними та спільного використання пристроїв, програмних засобів і даних.
Комп'ютерні мережі можуть з'єднувати різну кількість комп'ютерів та охоплювати різні за величиною території.
Мережу, яка з'єднує комп'ютери та інші пристрої, що розміщені на порівняно невеликій відстані один від одного, як правило, у межах однієї або кількох сусідніх будівель, називають локальною.
Кожен комп'ютер у мережі має своє ім'я та адресу, за якими його можна знайти.
Завдяки локальній мережі у комп'ютерному класі, учні можуть отримувати доступ до файлів з навчальними матеріалами, що зберігаються на носіях даних учительського комп'ютера. Комп'ютер у мережі, з яким учні працюють безпосередньо, називають локальним, а той, для доступу до якого використовуються канали передавання даних, - віддаленим.
Для перегляду списку імен компʼютерів локальної мережі потрібно виконати:
  •  Пуск  
  • Мережне оточення  
  • Показати компʼютери робочої групи.




Для того щоб користувачі віддалених компʼютерів могли працювати по мережі з файлами та папками деякої папки, до неї потрібно відкрити спільний доступ. Доступ може бути повним (користувачі віддалених компʼютерів зможуть змінювати вміст папки) або лише для читання (ніякі зміни по мережі в папці виконати неможливо).
Щоб побачити список папок віддаленого компʼютера, відкритих для спільного доступу, потрібно двічі клацнути на його ярлику.
Перегляд вмісту обʼєктів операційної системи, що розміщені на компʼютерах локальної мережі, називають навігацією локальною мережею.



(За матеріалами підручника Й.Я.Ривкінда, Т.І.Лисенко та ін. Інформатика 6 клас)

Домашнє завдання: 
1. опрацювати теоретичний матеріал;
2. виконати вправу: визначити, які з указаних операцій з файлами завжди можна виконати, використвуючи папки віддаленого комп'ютера, відкриті для спільного доступу:
а) відкрити файл; б) перейменувати файл; в) видалити файл; г) скопіювати файл з віддаленого комп'ютера на локальний; д) скопіювати файл з локального комп'ютера на віддалений; е) перемістити файл з віддаленого комп'ютера на локальний; ж) перемістити файл з локального комп'ютера на віддалений.





Немає коментарів:

Дописати коментар