вівторок, 15 листопада 2016 р.

Година спілкування "Шлях до успіху" (14 листопада 2016 р.)

Сьогодні пропоную поговорити на трохи абстрактну тему: що означає бути успішним? От коли ми говоримо "успішна людина" - що ми маємо на увазі? (Відповіді учнів із залу).
Під час підготовки до нашої зустрічі учням 8-В класу було запропоновано 14 критеріїв так званої "успішної людини". Кожен учень мав право вибрати ті критерії, які вважав для себе за основні. Давайте подивимось, які ми отримали результати (Діаграма з презентації до заходу):



  • 100% учнів вважають, що "успішна людина" - це та, яка має сім'ю і є коханою;
  • 96% - постійно ставить перед собою життєві цілі і досягає їх; впевнена в собі, в своїх знаннях, здібностях, діях і вчинках; ніколи не зупиняється на досягнутому, постійно розвивається і самовдосконалюється;
  • лише 12% респондентів вважають, що така людина проводить відпустку на світових курортах;
  • від 20% до 28% - вважають, що вона їздить на дорогому автомобілі, носить дорогий одяг та живе в шикарному будинку.
Але чи може людина вважатися успішною, якщо дорогий автомобіль дістався їй від батьків або вона виграла його в лотерею? А людина, яка влаштувалася на високу посаду за гроші? Чи є вона успішною?

Багато  хто вважає, що варто тільки поставити перед собою мету і все - успіх "в кишені".
Але існує цікава концепція: для того щоб стати майстром у своїй справі, потрібно витратити 10000 годин на заняття цією справою.
А давайте запитаємо наших гостей: "Скільки часу вони витратили, щоб стати майстром своєї справи?"
Передаю мікрофон нашим гостям:
- чемпіону Європи, майстру спорту Міжнародного класу з веслування на байдарках і каное Недашківському Віктору;
- багаторазовому чемпіону Європи та світу з веслування на байдарках і каное Осійчуку Василю.
На нашу зустріч були запрошені ще й інші наші земляки, які досягли високих результатів у спорті, а саме у веслуванні на байдарках та каное.
Хочу познайомити  вас ще з одним чемпіоном світу. Це - наш випускник, мій учень - Середюк Руслан, який в 1997 році у Фінляндії став чемпіоном світу серед юніорів з веслування на байдарках і каное. Руслан не зміг приїхати до нас на зустріч, бо працює в Житомирі, але ми спробуємо з ним зв'язатися по телефону. До речі, учениця 8-А класу Грищенко Саша - племінниця Руслана. Пробуємо додзвонитися. 
Напевно, кожен з вас пам'ятає, що цьогоріч відбулися олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. І саме у веслуванні на байдарках і каное в парі наш земляк, випускник ЗОШ №7, Тарас Міщук, став бронзовим призером у цьому виді спорту. З Тарасом я спілкувалася через соцмережі. До 1 грудня він перебуває за кордоном на зборах і ми не можемо зараз зв'язатися з ним, але ми маємо можливість ще раз стати свідками його перемоги в Ріо (перегляд заїзду та інтерв'ю).
Декілька років тому я часто в місті бачила молодого хлопця на милицях. Мені було його дуже шкода. Як така людина може чогось досягти у житті? Здоровим людям не вистачає роботи, а він - інвалід. Але, як кажуть в народі: на все воля Божа. Знайомтесь: Микола Синюк - наш земляк, дебютант в параолімпійських іграх 2016 року (4 місце в параканое). Микола зараз знаходиться на зборах в Дніпрі. О 15.00 у Миколи тренування і він не зможе з нами поспілкуватися, але вчора ввечері я по телефону задала Миколі декілька запитань і ось його відповіді:
- Миколо, що надихнуло вас займатися спортом? 
- Підтримувати себе фізично, загартовувати організм, а ще веслування - це романтичний вид спорту.
- Скільки часу ви витратили на заняття?
 - Межі немає, спорт - це розвиток.
- Хто допоміг вам добитися такого успіху?
- Займатися спортом почав після зустрічі з Камлочуком Леонідом Васильовичем.
- Чи вважаєте себе успішною людиною?
- Вважаю задоволеною життям людиною.
- Ваші побажання нашим восьмикласникам.
- Займатися спортом, вести здоровий спосіб життя, добиватися поставленої мети, не зважаючи на труднощі, що виникають на шляху.
У нашій залі присутній син Леоніда Васильовича Камлочука, учень 8-А класу, Валентин Камлочук. 
- Що Валентин знає про досягнення свого тата?
Я впевнена, що серед учнів 8-х класів є ті, хто вже досягнув свого "маленького" успіху у своєму житті. Серед них: Голубов Едуард (учень 8-А класу) та Олексій Бейзин (учень 8-В класу), які у березні 2016 року стали призерами чемпіонату області із дзюдо (  II та III місце відповідно); Саюк Павло (учень 8-В класу) - призер чемпіонатів області та Західного регіону з боксу (II місце), визнано кращим боксером у ваговій категорії 34 кг; Корженевьский Владислав (учень 8-В класу) - переможець обласного конкурсу "Юна зірка" (2009), обласного пісенного конкурсу "Поліська Січ" (2016); Травіна Анастасія (учениця 8-А класу) - призер та лауреат танцювальних Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів; Повх Анна (учениця 8-А класу) - I місце в обласному етапі конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика (2015, 2016); Баковчук Ірина (учениця 8-А класу) - переможець Всеукраїнського конкурсу "Живи, Кобзарю, в пам'яті людській" (III місце, м. Київ), "Поліські пересмішники" (II місце, м. Полтава); Командік Дмитро (учень 8-Б класу) - переможець обласних і Всеукраїнських чемпіонатів з дзюдо; Гамера Олена (учениця 8-Б класу) - переможець Всеукраїнських співочих конкурсів; Дмитрук Віталій (учень 8-Б класу) - призер обласних, Всеукраїнських та Міжнародних чемпіонатів з футболу (ФК "Гера"); Бусецький Віктор (учень 8-Б класу) - призер обласного чемпіонату з карате.
Отже, успішна людина - це людина, яка здатна перетворити мрію на мету і досягти її. Дисципліна - це важлива частина досягнення цілей. Тому привчайте себе трудитися. Дисциплінуйте себе. Кожен день думайте про те, що ви сьогодні зробили для досягнення своїх цілей.
Якщо ви хочете досягти чогось серйозного, вчіть себе цінувати свої успіхи. А при зіткненні з труднощами, вчіться замість емоційного переживання власної неуспішності, аналізувати причини невдач і робити висновки на майбутнє.
Успіх сьогодні - це та величина, на яку людина перевершила себе вчорашню.
Так, у своєму житті ми обираємо два шляхи: один широкий, протоптаний тисячами ніг, інший - це шлях крізь терни до зірок - зірок всередині самих себе. У кожного із вас свій шлях і обирати його вам, за вас це ніхто не зробить. Я від щирого серця бажаю, щоб ви зробили правильний вибір. Надія на успіх живе в кожній людині, але успіх гарантований лише для тих, хто прикладає до його здійснення власні зусилля.
Всім учасникам нашої зустрічі Влад Корженевський дарує пісню "Бери своє" групи "Антитіла".














Немає коментарів:

Дописати коментар